13:00

Referat: Heleneholms SK - AIF Barrikaden

Startelvan: Thomas - Tobbe, Alex, Gustav, Adam - Henke Ni, Martin N, Maksym, Henke Hå - Simon, Danne

Avbytare var Joel J som kom in på topp efter 57 min, Rasmus som kom in som innermittfältare efter 66 min, Rabih som kom in på topp efter 80 min och Frmas som kom in som vänster yttermittfältare efter 84 min.

Matchen fick en mycket händelserik öppning. Redan efter 45 sek låg bollen i Heleneholms mål. Det var Maksym som slog en frispark som Martin nickade som i sin tur ledde till en retur innan Danne kunde raka in ett befriande tidigt 1-0-mål till oss. Bara minuten efteråt var det ytterst nära 2-0 när Henke Ni så när fått in bollen ur friläge men med dålig vinkel. Ytterligare 1 min senare lyckades en helt fri Heleneholmsspelare på ett inlägg från deras högerkant från bara 3-4 meters håll "träffa" Thomas med sin nick.

Efter denna tidiga urladdning vidtog en lång period utan några klara målchanser men där Heleneholm med vinden i ryggen förlade en väldigt stor del av spelet på vår planhalva och där vi hade väldigt svårt att få till stånd några längre anfall innan de återerövrade bollen. En sak påminde under denna period väldigt mycket om Holmejamatchen. Våra motståndare, i detta fall Heleneholm, fick 3 frisparkar med en kraftig vind i ryggen som kändes farliga, de hade ju inte en lika stark vind i ryggen som Holmeja men frisparkarna nu var å andra sidan från mycket närmre mål. Holmeja sköt ju in sig så att den 3:e gick stolpe-in. Nu gick HSK:s tredje frispark också i stolpen med studsade denna gång ut igen.

Det här stolpskottet kom i 31:a min och 5 min senare gjorde en av deras spelare ett fantastiskt solonummer längs deras vänsterkant. Han drog först på något fantastiskt sätt två av våra spelare i samma rörelse innan han satte fart längs sidlinjen, bröt in och kom farligt nära Thomas som dock gjorde en strålande parad på ett avslut från mycket nära håll. Halvlekens sista klara chans kom i den 44:e min när vi missade ett friläge.

Som helhet måste man säga att Heleneholm hade ett klart spelövertag i medvinden men att man slarvade bort många anfall genom usla skott från långt håll och alldeles för höga hörnor som blåste förbi alla. I fråga om klara chanser var det alltså rätt jämnt.

Andra halvlek blev som väntat spelmässigt en spegelbild av den första när det nu var vår tur att ha vinden i ryggen. Nu var det vi som dominerade och spelade allt bättre efterhand. Detta gjorde samtidigt att vi nog blev lite offensivare än som var tanken och deras duktige toppspelare Chris Möller som inte kom någonstans i första halvlek fick nu lite större ytor att spela på samtidigt som bollarna i motvinden inte längre rann ifrån honom. Vi chansade ö.h.t. mer i det defensiva spelet vilket ledde till två frilägen för dem från mycket nära håll i 57:e resp. 64:e min.
Deras avslut var dock i båda fallen mycket tama.

Efter detta var det i princip helt slut på HSK-chanser och de verkade faktiskt lite trötta vilket ledde till att vi nu fick väldigt stora ytor. Vi hade en del halvchanser innan det förlösande 2-0-målet kom i den 80:e min. Adam slog en fin hörna som via Joel och Henke Ni hamnade hos Danne som från nära håll tjongade in den. Bara minuten efteråt var Danne ytterst nära att fullborda sitt hat-trick men fick inte riktig träff på bollen när målet var övergivet. Efter vårt 2-0-mål kändes det som om HSK lite gav upp men trots vårt stora bollinnehav lyckades vi inte skapa något mer att nämna innan slutsignalen.

Som helhet en jämn match sett såväl till bollinnehavet som spelet i stort som målchanser. Lagen dominerade klart när de hade vinden i ryggen. Den väldigt ojämna planen gör att det lätt blir enkla misstag p.g.a. felbedömningar och felstudsar vilket drar ner spelkvalitén något.

Framåt var HSK nog det bästa laget vi mött hittills men defensivt kändes de väldigt sårbara.

Segern satt mycket skönt och i den här rekordjämna serien har vi nu bara 2 poäng upp till serieledarna.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-5 Avslut på mål: 6-6 Avslut utanför: 3-9